Flat design a webdesign-ban

Webdesign vizuális kifejezésmódok-2015

A Flat design egy minimalista, letisztult grafikai ábrázolási mód, amely mentes minden olyan effect-től, ami az uralkodása előtti korra jellemző, realisztikus hatásokért felelős. Ilyen hatás a webdesign-ban például a gombok térhatású megjelenítése.

A Flat design egyik fő ismérve, a színátmeneteket mellőző, nem telített (gyakran pasztell) színek használata, és a köztük lévő kontraszt alkalmazása. Jellemző rá az egy színű, nagy terek kialakítása, és azok elválasztása egyszerű alakzatokkal, vonalakkal. A webdesignerek nagy örömére előtérbe helyeződik a tipográfia, ami nagyon hatásos díszítő elem a weboldalakon (főleg mióta használhatunk webfontokat 🙂 ) valamint a minél nagyobb méretű képek és illusztrációk használata is.
A Flat designnal készült grafikákra, illusztrációkra jellemző, hogy minél egyszerűbben ábrázoljuk, az adott témában szereplő elemeket. Így születtek például a méltán közkedvelt kockafejű reklám szereplők is, melyekkel a Tv-ben és a weboldalakon is rendre összefuthatunk. Ez a leegyszerűsített kifejezésmód a logó tervezés területén is nagy teret meghódított.

Felhasználási területe leginkább a mobil felületek| logók | webdesign, azon belül is a weboldalak, bannerek és ikonok kivitelezésénél van.

 

Végezetül jöjjön néhány példa a Flat designra webdesign és logó kategóriában:

Webdesign:

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Logó:

 

Szeretné fellendíteni vállalkozását, egy Flat stílusú weboldallal, vagy esetleg arculattervezés szolgáltatásunkat venné igénybe?? Forduljon hozzánk bizalommal!

További szép napot!

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük