Arculattervezés

Arculat, amely megkülönböztet

Az arculattervezés minden cég számára a szükséges jó. Egy jól átgondolt logóval és arculattal teljesedik ki a céges identitás. Amennyiben szeretné termékeit / szolgáltatásait professzionális szinten bemutatni és reklámozni, akkor megfelelő arculatra kell alapoznia a marketing tevékenységeit.

ReferenciákAjánlatkérés

MINŐSÉGI ONLINE ÉS OFFLINE MEGJELENÉS

ALAPOZZA MEG MÁRKÁJÁT A MEGFELELŐ ARCULATTAL!

Tudjuk, hogy fontos az önazonosság és az egységes megjelenés! Ezért arra törekszünk, hogy az általunk létrehozott arculatot ügyfelünk teljes mértékben magáénak érezze és hosszú távon, sikeresen alkalmazza az arculati elemeket. Stúdiónk célja, a lehető legjobban kielégíteni megrendelőink igényeit. Ennek érdekében széles körű támogatást nyújtunk offline és online megjelenéshez, mellyel hatékonyan erősíthető a cég piaci helyzete. Kreatív Stúdiónk minden projekt megtervezésénél a minőségi, felhasználóbarát kialakításra és a megfelelő ár-érték arányra törekszik, hogy ügyfelei örömmel térjenek vissza Önhöz, és Ön örömmel térjen vissza hozzánk!

Székhelyünk Budapest mellett található, azonban szolgáltatásaink az egész országban elérhetők személyes konzultációs lehetőséggel.

Logótervezés

Arculati elemeink alapja a logó, amely meghatározza a teljes arculat stílusát, színvilágát. Fontos, hogy a megtervezett logóval a cég azonosulni tudjon és magáénak érezze. Ezért nagy hangsúlyt fektetünk az átgondolt tervezésére.

Arculattervezés

A kis- és nagyarculat elemei a logóra épülnek és egységes megjelenést biztosítanak a cég számára online és offline felületeken egyaránt. Ilyen arculati elemek pl. a névjegykártya, az e-mail aláírás, a céges prospektus és a mappa.

portfólió

Arculati munkáink

Ismerje meg arculattervezési projektjeinket, ahol a logótervezés mellett, névjegykártyát, levélpapírt és további arculati elemeket hoztunk létre ügyfeleink részére.

TOVÁBBI KÉPEK... (44)

POZICIONÁLJA FELJEBB CÉGÉT!

EGYEDI MEGJELENÉS

A legjobb reklám a saját megjelenésünk. Az arculati elemek jól bevált módon reklámozzák cégét / szolgáltatásait. Napjainkban elképzelhetetlen, hogy egy cég logó és arculati elemek nélkül kerüljön a köztudatba, ugyanis az emberek vizuális memóriája igen kifinomult. A jól megtervezett arculati elemekkel kifejezhetjük azt a fajta színvonalt, melyet termékei képviselnek. A logó, névjegy, levélpapír és a többi arculati elem, mind azt a célt szolgálja, hogy információhoz jusson az érdeklődő és elköteleződjön még azelőtt, hogy beszélt volna a cég értékesítőjével, vagy olvasott volna szolgáltatásairól, illetve a cégről.

Használja ki a modern arculat előnyeit! Fokozza az ismertséget! Egy jól megtervezett arculat hozzásegíti cégét az ismertséghez. A megfelelő megjelenés pozicionál és felkelti az érdeklődést. Az ügyfelek könnyebben tovább ajánlják a céget. Emeli a munkahely színvonalát! Az egységes, arculatba illő vizuális elemeknek köszönhetően az irodai légkör javul, az alkalmazottak komfortosabban érzik magukat. Ezáltal képzettebb munkaerőt foglalkoztathat a cég. Növeli a bevételi lehetőséget! Az elismert imázs által nő a cég presztízse. A termékek, szolgáltatások minőségibb bemutatása által nagyobb bevétel realizálható.

Arculatterv - Leidecker

ÜGYFELEINK VÉLEMÉNYE

visszajelzések

"Kezdő vállalkozásként nehéz olyan weboldallal előrukkolni ami figyelemfelkeltő, érdekes és nem utolsó sorban esztétikus, lényegre törő. Mindamellett, hogy megvalósítottad az elképzelésünket, folyamatosan hasznos tanácsokkal láttál el minket a weboldalunk „felfuttatásával” kapcsolatban."

Tűzoltó Extra Kft.

"A Studiodelight honlapját a Berger FullDesignnak köszönhetjük. Az ő kezük munkáját dícséri a honlap egyszerűsége és egyedi, letisztult formája."

Studio Delight

"Kiváló és megbízható. Egy logó és névjegy kártya tervezéssel bíztam meg, miután egyeztettünk a dizájnnal kapcsolatban a végeredményen magam is meglepődtem."

BBS

 

írjon nekünk!

Kérje ajánlatunkat

Töltse ki űrlapunkat és kérjen ajánlatot tervezett arculati projektjéhez. Kollégánk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot. Kérjük minél részletesebben írja le elképzeléseit.

Ajánlatkérés arculattervezésre

Hírlevél

Adatkezelési tájékoztató

kiemelt

Partnereink

Visszatérő ügyfeleink számos területről érkeztek. Erre a színes ügyfélkörre nagyon büszkék vagyunk.

BFDesign logótervezés kliens
BFDesign arculattervezés kliens
BFDesign arculattervezés kliens
BFDesign logótervezés kliens
BFDesign arculattervezés kliens
BFDesign arculattervezés kliens
BFDesign arculattervezés kliens
BFDesign logó- és weboldal tervezés kliens
BFDesign logótervezés kliens
BFDesign logó- és weboldal tervezés kliens
BFDesign logó- és weboldal tervezés kliens

GY.I.K.

Gyakran ismételt kérdések

Kezdő vállalkozásként, mit érdemes megterveztetni?

Minden brand fő és meghatározó eleme a logó, ezért az arculattervezés első lépéseként a logótervezést végezzük el.  Az arculattervezés elején, már a logótervezési fázisban meg kell határozni a teljes arculat stílusát. Ez egy kiemelten fontos lépés a tervezés során, ugyanis a kiválasztott stílus a későbbiekben megtervezésre kerülő arculati elemekre is hatással lesz. Az egységes megjelenés megköveteli az egységes stílust is.

Alapozza meg üzleties megjelenését egy modern logóval. Kezdő vállalkozásként nem muszáj azonnal egy teljes arculatot kialakíttatni. Sok esetben elegendőnek bizonyul a kezdeti időkben egy logó megtervezése, melyet alkalmazhatunk leveleinknél, illetve a céges pecsétnél és a későbbiekben, fokozatosan kialakítható a teljes arculat.

A logó lehet szimplán szöveges felirat (ilyenkor álltalában a cég, vagy szolgáltatás neve kerül megtervezésre), illetve a felirat mellé alkalmazhatunk grafikai elemet, emblémát is. Amennyiben grafikus és szöveges elem is szerepel a logónkban, úgy az embléma használható önmagában is. Az igazán jó logó ismérve, hogy szöveges rész nélkül is egyértelműen felismerhető a mögötte álló cég/ szolgáltatás. Logótervezésnél meg kell határozni a stílust, melynek igazodnia kell a szolgáltatáshoz, valamint a célközönség igényeihez is. Nagy hangsúly van a színvilágon is, a különböző színek, más-más hatást váltanak ki az emberekből, a narancs például a fiatalság, vidámság érzetét kelti, míg a kék az üzletiességet, és bizalmat sugallja. Ha megvan a logó stílusa és színe a formavilágot is ki kell alakítni. Formatervezésnél törekedni kell a kevésbé bonyolult, egyszerű kialakításra, mivel ezeket könnyebb megjegyezni. Ha a logó elkészült, következhet az arculattervezés következő fázisa, a kisarculati elmek kialakítása.

Hogyan zajlik a logó elkészítésének folyamata?

Első körben egy konzultáció zajlik az ügyféllel, ahol lefektetjük az alapokat. Személyes konzultációra Budapesten és az egész országban lehetőséget biztosítunk, azonban napjainkban egyre elterjedtebb (és költséghatékonyabb) az online konzultáció (Skype, Google Meet, Messenger). A konzultációt követően meghatározzuk a logó stílusát és az arculat színeit. Vannak esetek mikor az arculati szín már adott (pl. meglévő weboldal színei), ilyenkor ezeket a színeket átvesszük és elkészítjük a logó színpalettáját. A konzultációt követően megkezdjük a logótervezést. Első körben három alap logót tervezünk meg melyek más-más megközelítésben készülnek el.

A logók elkészítését követően újabb konzultáció következik, ahol az ügyfél kiválasztja a számára leginkább megfelelő logót és átbeszéljük a további igényeit a logó továbbfejlesztésével kapcsolatban. A kiválasztott logót ezután áttervezzük. Ebben a logótervezési fázisban 3 körös javítási lehetőséget biztosítunk (a további javítások felárat vonnak maguk után) a logóval kapcsolatos egyeztetéseket követően

Végezetül a logó elfogadtatása és átadása következik, ahol az ügyfél a következőket veheti át:

 • Színes, fekete és fehér pixelgrafikus, transzparens változatok több méretben (.png)
 • Színes, fekete és fehér vektorgrafikus változatok  (.pdf, .svg)
 • Szerkeszthető nyersanyag .ai formátumban (opcionálisan választható a tervezési ár 30%-áért)
Milyen arculati stílusok léteznek?

Az arculattervezés elején, már a logótervezési fázisban meg kell határozni a teljes arculat stílusát. Ez egy kiemelten fontos lépés a tervezés során, ugyanis a kiválasztott stílus a későbbiekben megtervezésre kerülő arculati elemekre is hatással lesz. Az egységes megjelenés megköveteli az egységes stílust is. A grafikai elemek megtervezésének számos módszer adhat kiváló alapot. Sok esetben alkalmazunk aránypárokat, melyekkel esztétikus, a szemnek tetszetős alakzatok hozhatók létre (ilyen pl. az aranymetszés is).

ARCULATTERVEZÉSI STÍLUSOK:
• Tipografikus • Flat • Minimalista • Vintage • Retro • Romantikus • Watercolour • Monochrome

ARCULATI SZÍNEK ÉS HATÁSAIK:
Az arculati színek megfelelő használatával javíthatunk az arculati elemek láttán kialakult érzéseken. Bizonyított tény, hogy a színek különböző érzelmeket váltanak ki tudat alatt, ezért ezek tudatos használata kiemelten fontos az arculat megtervezésénél.

- Nézzünk meg pár példát:

 • A vörös színek izgalmasak, serkentően hatnak ránk
 • A kék színek barátságosak, bizalmat sugároznak (kiváló üzleti alap színek)
 • A zöld színek természetességet és békét sugallnak
 • A lila színárnyalatok kreativitást, bölcsességet sugároznak
 • A narancssárga szín barátságos, fiatalos megjelenést kölcsönöz
Miből áll egy kisarculat?

A kisarculat tervezés magába foglalja a logótervezést, a névjegykártya készítést ami lehet egy illetve két oldalas kivitelben valamint egy céges levélpapír és boríték tervet logóval, céges adatokkal ellátva. Napjainkban egyre gyakrabban igényelnek a levélpapír és boríték helyett html alapú e-mail aláírást, amely tartalmazza a logót, nevet, titulust és a kattintható kapcsolati adatokat.

Ezekre 3 körös javítási lehetőséget biztosítunk. A kisarculat tervezésénél minden esetben figyelembe vesszük a célcsoportot, és a cég/ vállalkozás nyújtotta szolgáltatásokat/ termékeket, melyek alapján meghatározható a kisarculat stílusa és színei is. A grafikai elemek mellett nagy jelentősége van az arculati színeknek is.

A kisarculat elemei tehát a következők:

 • Színes és fekete-fehér logó
 • Egy- illetve kétoldalú névjegykártya
 • Egyedi megjelenésű levélpapír és boríték, vagy e-mail aláírás

Egy jól megtervezett kisarculat megfelelő megjelenést biztosíthat számos területen.

Az elkészített logó egy igazán sokrétű elem. Reklámokban, hirdetésekben, videók elején is kiválóan felhasználható. Az átadott vektorgrafikus anyagokból pedig könnyedén létrehozható bármekkora méretben, tűéles megjelenítésben, legyen az egy kupakra nyomtatott grafika, vagy hatalmas poszteren való megjelenítés.

A névjegykártya napjainkban is népszerű a vállalkozók körében. Egy minőségi, jó tapintású névjegy sokat elárul a tulajdonosáról, ezért érdemes erre az arculati elemre is nagy figyelmet fordítani.

A levélpapír és az e-mail aláírás a rendszeres kommunikációban nyújt megfelelő, üzleties megjelenést. Ezek segítségével levelei, árajánlatai egységes megjelenést biztosítanak.

Miből áll egy nagyarculat?

A nagyarculat tartalmazza a kisarculat elemeit (logótervezés, névjegykártyakészítés, levélpapír és boríték / vagy e-mail aláírás), valamint minden más arculati elemet, mint pl.: mappa dizájn elkészítését,prospektus tervezését vagy akár egy Power Point sablon kidolgozását. Az üzleties megjelenés biztosításához a legjobb választás a teljes nagyarculat kialakítása, amely egységes, professzionális módon reklámozza céget/ vállalkozást.

A legelterjedtebb nagyarculati elemek:

Mappa
A mapa kiváló információ hordozó. Amellett, hogy összetartja az iratokat, elég nagy felületen kínál lehetőséget a cég reklámozására. A mappa elejé általában a cégnév és logó foglal helyet, mígy az elérhetőségek a hátoldalon vannak feltüntetve.

Prospektus
Egy hajtott kiadvány, amely tartalmazza a céggel és termékeivel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Cégtábla
Kültéri illetve beltéri cégtáblái már a személyes találkozás előtt megfelelő benyomást tehetnek az érdeklődőkre. Így előnnyel indíthatja a beszélgetést. A mai cégtáblák letisztult megjelenésűek és az arculat motívumait, színeit használják.

Egyedi bélyegző
Minden lehetőséget meg kell ragadni a brand építés terén. Ezért a szerződés, számla vagy hivatalos irat alján szereplő bélyegzőnk lehetőségét is ki kell használnunk. Egy megfelelően kialakított bélyegzőn is megakad az ügyfél szeme.

Ezeken kívül pedig számos további elem...

Szükség van még manapság a névjegykártyára?
Egy igazi vállalkozónál mindig van pár kiosztható névjegy a biztonság kedvéért. Személyes találkozás alkalmával is lehetőséget kell adnunk szolgáltatásaink reklámozására. És ezt a feladatot kiválóan ellátja egy professzionális, minőségi tapintású névjegy. Nem csoda tehát, hogy a névjegyek napjainkban is igen kelendőek. Természetesen egyre minőségibb anyagok és felületkezelések biztosítják azt, hogy a mai modern kártyák elérjék a professzionális hatást.

Arculattervezésnél a névjegykártya vizuális kialakítását az arculati színeket és a logó megjelenését úgy alakítjuk ki, hogy professzionális képet mutasson cégéről. Az átlátható, informáló kialakítás elengedhetetlen ilyen kis felületen, ezért gondosan megválogatjuk a kihelyezett elemeket és azok pozícióját A névjegykártya különböző méretben készíthető el. A klasszikus 85x55cm-es papír névjegytől az négyzet alakú vagy éppen egyéni formára vágott névjegyekig. Az anyagok tekintetében is igen nagy a választék. A papíron kívül számos anyag áll még a rendelkezésünkre, mint pl. fém, fa, műanyag, stb. Csak a képzeletünk szabhat határt egyedi névjegyünk elkészítéséhez.

A NÉVJEGYKÁRTYA KIALAKÍTÁSA:

 • egyoldalú névjegy (4/0 szín)
 • kétoldalú névjegy (4/4 szín)
A mai zöld világban miért terveztessek levélpapírt?
Napjainkban egyre kevesebbet levelezünk írott, vagy nyomtatott formában, ami jótékony hatással van a környezetünkre. Azoban egy megtervezett levélpapírt nem csak nyomtatott formában tudunk használni. Word sablonként is alkalmazhatjuk őket és ezáltal az elektronikus úton kiküldött szerződéstervezetek, árajánlatok is arculatba illő megjelenéssel rendelkezhetnek.

De ha mégis a nyomtatott fomát választanád, az üzleti kapcsolattartásre, egységes megjelenésedet ezen a téren is biztosíthatod átadott nyomdai PDF fájlunk segítségével. Ezáltal az ügyfelek, vagy partnerek a kézhezvételnél, a professzionális céges boríték láttán rögtön beazonosítják a céget, és az egyedi megjelenés nyújtotta érzet megalapozza a levél tartalmához való hozzáállást. A borítékban található céges levélpapír, szintén professzionális benyomást kelt, tovább növelve cége színvonalát. A kisarculat tervezése alatt a levélpapír és a boríték is hordozza a céges logó motívumait, valamint az arculati színeket.

Levél helyett e-mail aláírás:
Napjaink elektronikus kommunikációja egyre inkább teret hódít, ezért ügyfeleinknek lehetőségük van a kisarculatban szereplő levélpapír és boríték helyett E-Mail aláírást választani. Egy modern E-Mail aláírás céges logót, nevet, titulust, és kattintható elérhetőségeket tartalmaz.

Kezdje velünk a fejlődést

Forduljon hozzánk bizalommal

BFDesign Kreatív Stúdió logó

Budapest melletti székhelyű Stúdiónk célja, hogy ügyfeleink színvonalas, egyedi megjelenéssel érvényesülni tudjanak az internet és nyomtatott média világában.

Elérhetőségünk

Telefonszám:

+36(30) 489 8519

E-mail:

info@bfdesign.hu

Székhely:

2220 Vecsés, Tó u. 33

Adószám:

67042847-1-33