A jó arculat mindent kifejez cégünkről

május 24, 2017
Napjaink rohanó világában fontos szerepet játszik a grafikai tervezés. Az emberek egyre kevesebbet olvasnak, ezért ha valamivel fel szeretnénk kelteni az érdeklődésüket, olyan dologhoz kell nyúlnunk, amin megakad a tekintetük. Cégünk / szolgáltatásunk bemutatásának egyik legjobb módja az arculat kialakítása.

Mit takar az arculat?

Céges oldalról nézve, ha azt szeretnénk, hogy a leendő, vagy már meglévő ügyfelek egy pillantásból felismerjék cégünket, szükségünk lesz egy egyedi arculatra. Mit is takar az arculat? Olyan visszatérő grafikai elemek alkalmazását, melyekről rögtön egy dolog ugrik be mindenkinek, a cégünk. Az arculat elemei pl. a cég logója, amit utána át lehet ültetni több másik elemre is, mint a levélpapírra, a borítékra, de akár egy radírra is. Vegyük sorra, milyen elemekből épül fel egy arculat.

Kisarculat

Az arculat alapja a logó. Ez az az elem, ami legelőször hat az emberekre, ez váltja ki az első érzéseket. Fontos, hogy mikor elkészítünk egy logót, az megmutassa azt, amit a cég képvisel. Egyértelmű legyen és stílusban is igazodjon a céghez. A kisarculat következő elemei a céges mindennapokban használt eszközök, mint a névjegy, a bélyegző, a levélpapír, és a boríték.

Az arculati elemek egységesítését többféle képen oldhatjuk meg.

  • A céges logó átültetésével 
  • A logóból kiszakított motívum használatával
  • Az arculat színeinek alkalmazásával
EPS Global kisarculat

Nagyarculat

A nagyarculat tartalmazza a kisarculat elemeit, valamint azon túl még a cég igényei szerint használt különböző céges eszközöket. Ilyen lehet pl. egy prospektus, mappa, autó matrica, vagy a céges honlap megjelenési formájának megtervezése.

A már meglévő arculat elemeinek dokumentálására alkalmazzuk az arculati kézikönyvet. Ez a dokumentum iránymutatást ad a jövőben kialakításra kerülő arculati elemek tervezéséhez is.

Hegel Dent fogászat arculata
Egy komplex arculat létrehozása új szintre emeli a céget, amely professzionálisabb, felismerhetőbb lesz mindenki számára. Ne sajnáljunk se időt, se pénzt egy hatásos arculat megtervezésére.

kapcsolódó szolgáltatásaink:

Szeretné hogy tapasztalt szakember dolgozzon projektjén? Válasszon szolgáltatásaink közül és kérje ajánlatunkat!

Kezdje velünk a fejlődést

Forduljon hozzánk bizalommal

BFDesign Kreatív Stúdió logó

Budapest melletti székhelyű Stúdiónk célja, hogy ügyfeleink színvonalas, egyedi megjelenéssel érvényesülni tudjanak az internet és nyomtatott média világában.

Elérhetőségünk

Telefonszám:

+36(30) 489 8519

E-mail:

info@bfdesign.hu

Székhely:

2220 Vecsés, Tó u. 33

Adószám:

67042847-1-33