Arculat elemei

A jó arculat mindent kifejez cégünkről

Napjaink rohanó világában fontos szerepet játszik a grafikai tervezés. Az emberek egyre kevesebbet olvasnak, ezért ha valamivel fel szeretnénk kelteni az érdeklődésüket, olyan dologhoz kell nyúlnunk, amin megakad a tekintetük. Cégünk / szolgáltatásunk bemutatásának egyik legjobb módja az arculat kialakítása.

Mit takar az arculat?

Céges oldalról nézve, ha azt szeretnénk, hogy a leendő, vagy már meglévő ügyfelek egy pillantásból felismerjék cégünket, szükségünk lesz egy egyedi arculatra. Mit is takar az arculat? Olyan visszatérő grafikai elemek alkalmazását, melyekről rögtön egy dolog ugrik be mindenkinek, a cégünk. Az arculat elemei pl. a cég logója, amit utána át lehet ültetni több másik elemre is, mint a levélpapírra, a borítékra, de akár egy radírra is. Vegyük sorra, milyen elemekből épül fel egy arculat.

Kisarculat

Az arculat alapja a logó. Ez az az elem, ami legelőször hat az emberekre, ez váltja ki az első érzéseket. Fontos, hogy mikor elkészítünk egy logót, az megmutassa azt, amit a cég képvisel. Egyértelmű legyen és stílusban is igazodjon a céghez. A kisarculat következő elemei a céges mindennapokban használt eszközök, mint a névjegy, a bélyegző, a levélpapír, és a boríték.

egységes arculati elemek a Hegel Dent részéreAz arculati elemek egységesítését többféle képen oldhatjuk meg.

  • A céges logó átültetésével

  • A logóból kiszakított motívum használatával

  • Az arculat színeinek alkalmazásával

Nagyarculat

A nagyarculat tartalmazza a kisarculat elemeit, valamint azon túl még a cég igényei szerint használt különböző céges eszközöket. Ilyen lehet pl. az autó matrica, vagy a céges honlap megjelenési formájának megtervezése.

A már meglévő arculat elemeinek dokumentálására alkalmazzuk az arculati kézikönyvet. Ez a dokumentum iránymutatást ad a jövőben kialakításra kerülő arculati elemek tervezéséhez is.

Egy komplex arculat létrehozása új szintre emeli a céget, amely professzionálisabb, felismerhetőbb lesz mindenki számára. Ne sajnáljunk se időt, se pénzt egy hatásos arculat megtervezésére.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük