2020-as Design trend előrejelzés

január 11, 2020

Berger Ferenc D.

Az új év mindig új kihívásokat és rengeteg változást hoz minden téren. Nincs ez másképp a dizájn szférában sem. A 2020-as évvel a grafikai tervezés fontos mérföldkőhöz érkezett. Elkezdődik egy újabb évtized, amely a grafikai tervezést új szintre emelheti. A múlt évhez képest újabb stílusok kezdhetik meg hódításaikat, de az előző év trendjei sem válnak azért füstté. Lássuk tehát, hogy milyen változásokra számíthatunk a jövőben.

Világosabb és merészebb színvilág

Ahogy a márkaépítés, a megfelelő arculat és a profi marketingkommunikáció egyre fontosabb lett, úgy kezdték el alkalmazni a modern cégek és nagy márkák a merészebb színösszeállításokat. Ez a tendencia pedig idén tovább erősödik.

A világos, élénk színek leginkább a Cyberpunk világra voltak eddig jellemzőek, azonben egyre több stílus idult el ebbe az irányba. Gondoljunk csak bele, mai modern világunkat behálózza az elektronika. A számítógépek és mobil eszközök teljesen beépültek az életünkbe. Gyakorlatilag (kisebb hiányosságokkal) a 15-20 évvel ezelőtti Sci-Fi-k világában élünk. A grafikai tervezésben ezt a futurisztikus látványvilágot sok esetben a színekkel fejezzük ki. Világos és túltelített, szaturált színárnyalatokat alkalmazunk, melyek teljesen ellentmondanak a természetben tapasztalt színvilágnak. Eljött tehát az ideje, hogy modern világunk még nyitottabb legyen a színekkel kapcsolatban és ne féljen alkalmazni a merész, kirívó színeket.

színes, élenk színvilág
színes, élenk színvilág
színes, élenk színvilág
színes, élenk színvilág

A képek forrásai: Freepik (freepik.com) és 99Designs (99designs.com)

Visszatérünk a múltba és újra merítünk belőle

A graffiti és a StreetArt elemek is erősödnek, azonban megjelenésükben mégis hozzák a mai világ elvárásainak megfelelő minőséget. A 70-es, 80-as és 90-es évek dizájnelemeit és a retró stílust a neonszínekel és modern vonások ötvözhetjük. Ezért aztán a 2020-as évben a visszatérés nem mindennapi tendenciát mutat majd.

Street Art & Graffiti

Az elmúlt években is érezhettük már, hogy az utcai művészet és a grafikai tervezés egyre jobban összenőtt. 2020 lehet az az év, mikor ez a párosítás végleg beérik?

Az elmúlt évtizedben az internetnek köszönhetően a grafikai tervezés elsajátítása szinte mindenki számára hozzáférhetővé vált. Számos online tanfolyam és letölthető tudásanyag segíti az ebereket a fejlődésben. Ennek köszönhetően sok fiatal tervező lett, akik a graffiti és StreetArt világban tevékenykedtek előtte. A graffiti lazaságot, szabadságot sugal, ezért aztán tökéletes stílus lehet zenész weboldalak, illetve fiataloknak szóló kiadványok esetében.

Graffiti és StreetArt stílus
Graffiti és StreetArt stílus
Graffiti és StreetArt stílus
Urban stílus

A képek forrásai: Freepik (freepik.com) és 99Designs (99designs.com)

Retró stílus

A retró sosem tűnt el igazán. Mindig voltak és lesznek olyan témák, melyeket leginkább ebben a stílusban tudunk prezentálni. Azonban itt is erősödés várható, melyet az élénk, merész színek kombinálása válthat ki. Természetesen a retró stílusra jellemző betűtípusok és motívumok mellett figyelni kell a modernitásra is, hogy elérjük zt a színvonalat, amely a mai közönség növekvő elvárásainak megfelel.

Retró stílus
Retró stílus
Retró stílus
Retró stílus

A képek forrása: Freepik (freepik.com)

Cikkünk hamarosan tovább bővül

A közeljövőben további trendi stílusokat is bemutatunk nektek. Köszönjük, hogy elolvastátok a cikket!

A cikk Írója:

Berger Ferenc D.

Arculattervezés / webdesign

Kezdje velünk a fejlődést

Forduljon hozzánk bizalommal

BFDesign Kreatív Stúdió logó

Budapest melletti székhelyű Stúdiónk célja, hogy ügyfeleink színvonalas, egyedi megjelenéssel érvényesülni tudjanak az internet és nyomtatott média világában.

Elérhetőségünk

Telefonszám:

+36(30) 489 8519

E-mail:

info@bfdesign.hu

Székhely:

2220 Vecsés, Tó u. 33

Adószám:

67042847-1-33